Vítěz III. třídy 2012/13 a 2014/15


Soběhrdským mužstvům víkendové zápasy vyšly

09.09.2012 15:06

Fotbalový víkend načalo sobotním zápasem "béčko" na hřišti Jablonné. V prvním poločase jsme byli jasně lepší než soupeř, lépe jsme kombinovali a v útoku jsme byli nebezpečnější. Z první akce ještě neudeřilo, když Martin Šašek střelou zblízka pouze orazítkoval břevno. První branku tak vstřelil až Jakub Bartík, který z úhlu propálil brankáře. Tentýž hráč se trefil i podruhé, když k překvapení všech gólman jeho nepříliš povedenou střelu propustil za svá záda. Roman Kondrát z trestného kopu našel hlavu Václava Jedličky, který krásně poslal míč k protější tyči - 0:3. Domácí stihli do poločasu korigovat, když jsme zbytečně faulovali na vápně a domácí hráč z přímého kopu trefil přesně - 1:3.

Druhý poločas jsme začali velkým tlakem a spoustou šancí, které jsme však nedokázali proměňovat. Branku jsme vstřelili až z penalty po faulu na Martina Šaška, kterou proměnil Jakub Bartík a završil tak hattrick. Domácí však nesložili zbraně a v závěru nám ještě pořádně zavařili. Také vinou rozhodčího, díky kterému se v závěru na hřišti hodně přiostřilo, a který svými nepřesnými výroky utkání zbytečně vyhrotil. Domácí stihli ještě před koncem vstřelit dvě branky. Od vyrovnání nás zachránil dobrým zákrokem Luboš Bartík a tak vezeme z Jablonné 3 body za vítězství 4:3. Více informací zde. Fotky ze zápasu zde.

"Áčko" čekal v tradičním nedělním čase mladý tým Úročnice, který první dvě soutěžní utkání vyhrál. Uprostřed zálohy nám chyběl zraněný Tomáš Vilímek a na stoperu musel za Tomáše Procházku zaskočit Martin Vilímek. K zápasu však už byl k dispozici navrátilec Vadim Li. Hned v úvodu se do výborné příležitosti dostal Lukáš Hlavnička, ale zblízka hlavou minul. Jinak se v prvním poločase hrálo vyrovnané bojovné utkání, které příliš krásy nepřineslo. Ani jednomu mužstvu se nedařilo déle podržet míč a kombinovat. Pomohli jsme si však standardními situacemi, které nám přinesly dvě podobné branky. Nejprve Jakub Bartík poslal míč za obránce až na Martina Jonsztu, kterému hosté nechali příliš prostoru a mohl tak v klidu uklidit míč do branky. Podruhé tentýž hráč našel hlavu Tomáše Rozehnala, který s trochou štěstí vstřelil druhou branku.

Na začátku druhého poločasu jsme na soupeře vlétli a výsledkem bylo břevno po střele Pavla Procházky a následné závary, které však gólem neskončily. Ve velké šanci byl i Tomáš Rozehnal, který hlavou zblízka netrefil branku. Směrem dopředu se hosté dostali k nebezpečné střele, která skončila na břevně branky a k přímému kopu, který Pavel Kovář zlikvidoval. Obraz hry z první půle se příliš neměnil a utkání bylo hlavně o osobních soubojích. Do další šance se dostal Pavel Procházka, který po pěkné akci Tomáše Rozehnala trefil podruhé v zápase břevno. Gólovou tečku za utkáním tak udělal až Martin Jonszta, který pláchl obraně a svou akci dokázal dobře zakončit. Utkání jsme tak vyhráli 3:0. Více informací zde. Fotky ze zápasu zde.

—————

Zpět