Vítěz III. třídy 2012/13 a 2014/15


Pravidelná pondělní rubrika: Slovo trenéra "A" teamu

09.11.2009 22:09

 Poslední domácí utkání podzimní části soutěže jsme přivítali na svém hřišti silný celek Týnce B, který byl za námi v tabulce jen o dva body. Šlo tedy o souboj druhého a třetího týmu tabulky. My jsme chtěli napravit ztrátu z minulého utkání a v souboji s dalším silným soupeřem rozhodně získat body.

Do utkání jsme nastoupili v nekompletní sestavě, ale zato s chutí. Kluci od prvních minut přimáčkli soupeře na jeho polovině a první půlhodina se hrála za naší vyložené územní převahy. Vytěžili jsme z ní dva góly, kdy jsme se vždy prosadili ve vápně soupeře důrazem a bojovností. Po našich brankách soupeř vyrovnal hru v poli, ale nedostával se do žádných výrazných šancí. My jsme naopak pár minut před koncem poločasu přidali třetí gól a šli tedy do kabin za stavu 3:0.

Do druhého poločasu jsme si dali za cíl hlavně kontrolovat vývoj utkání a nepřipustit zvrat. To se nám podařilo téměř ideálně. Sami jsme se už nehnali bezhlavě do útoku a soustředili se na udržení nuly. Soupeř toho využil k tomu, aby byl častěji u míče, ale z jeho převahy vyplynula v podstatě jediná větší šance. My jsme si sami také dvě příležitosti vytvořili, ale jinak se hrálo od vápna k vápnu. Pro diváky už druhý poločas nebyl fotbalově tak zajímavý jako první, ale nám šlo hlavně o tři body a koncentrovanou hru směrem dozadu.

Celkově hodnotím výkon celého týmu jako jeden z nejlepších v této sezoně. Velmi dobře zahráli zejména oba útočníci, z nichž Pavel Procházka korunoval výkon ještě dvěma góly, a po celý zápas nenechali obranu soupeře v klidu. Ve středu hřiště nám chyběl Tomáš Vilímek a dirigentské taktovky se chopil při jeho absenci Martin Jonszta. Byl to jednoznačně zatím jeho nejlepší výkon v soběhrdském dresu a věřím, že půjde ještě nahoru.

—————

Zpět