Vítěz III. třídy 2012/13 a 2014/15


Pozvánka na Dobrý běh 23.9.2023 Čerčany

11.09.2023 20:00

Byli jsme požádáni o propagaci akce Dobrý běh, který se bude konat v Čerčanech 23.9.2023.

Podrobnosti na webových stránkách akce.

 

Krásný den přeji,

srdečně zdravím z čerčanského Hospice Dobrého Pastýře!

Rádi bychom Vás přizvali na společnou pouť, u které se pro tentokrát trošku zapotíte. Dovolte mi pozvat Vás na charitativní DOBRÝ BĚH ve prospěch našeho hospice.

Proč jej pořádáme?

Nesystémovost financování hospicové péče v ČR přináší velký tlak na fundraising proto, aby byl zajištěn plynulý chod celé organizace. Období covidu jsme s vypětím sil překonali, avšak válečná situace, kdy potenciální dary fyzických i právnických osob, stejně tak i mnohých nadací a nadačních fondů byly logicky nasměrovány na východ, naši situaci značně zkomplikovala. Přičteme-li inflaci a energetickou krizi, tak se dostáváme do nesmírně náročného období s ještě temnější prognózou do roku následujícího.

Jedním z kroků, kterým náš fundraising letos vedeme, je právě uspořádání Dobrého běhu, a to jak virtuálního, ten již máme úspěšně za sebou, tak živého. Velmi smělou myšlenkou bychom touto cestou rádi získali více než milion korun k udržení hladkého provozu organizace a zachování standardu našich služeb bez zásahů do personálního obsazení, respektive na pokrytí ztráty, se kterou se náš lůžkový i domácí hospic potýká. Vím, je to bláznivé, leč ne nereálné. Snoubí-li se chuť pomoci s nadšením běžecké i neběžecké komunity, mohou se dít zázraky. Avšak přiznávám, činíme tak poprvé.

Živý běh proběhne v sobotu 23. 9. 2023 (www.dobrybeh.cz). Jeho výtěžek má pomoci s financováním péče o pacienty v terminálním stadiu jejich onemocnění. Pro běžce máme připravené trasy různé délky a náročnosti, doprovodný program pro děti, milé odměny, občerstvení, bohatou tombolu s hodnotnými cenami od našich úžasných partnerů pro všechny závodníky (losujeme ze všech čísel), kategorie máme pro všechny, běžce i neběžce.

Dovolujeme si požádat o podporu i Vás. Mým smělým dotazem je – netěšilo by Vás být nám oporou a svou účastí podpořit péči o nevyléčitelně nemocné a myšlenku důstojného odcházení?

Pojďte běžet s námi! Přizvěte své kamarády, kolegy, přátele, sestavte firemní štafetu nebo se na startovní čáru postavte se svou rodinou. A nebo přijďte přiložit ruku k dílu jako dobrovolník či fanoušek na trati. Závod nedělá až tak trať nebo počasí, ale především pocit, který si z něj odneseme, a atmosféra, kterou prožijeme. Povzbuzování přihlížejících dělá závod nezapomenutelným! Zvažujete účast? Přihlaste se dopředu! Startovné pro Vás bude o krapet levnější a my budeme vědět, kolik závodníků přivítáme na startu!

Že neběháte? Nesmírně nám pomůžete i darem směřovaným na transparentní účet Péče o pacienty či přes platební bránu. Darovací smlouva či potvrzení o daru pro daňové účely jsou samozřejmostí.

Nenalákala jsem Vás? Tak nám alespoň držte place, ať se dílo podaří.

S vřelým pozdravem a přáním slunných zářijových dnů

Bc. Barbora Kunclová, DiS.

péče o dárce 

TŘI z.ú., Sokolská 584, 257 22 Čerčany

Hospic Dobrého Pastýře

 

—————

Zpět