Vítěz III. třídy 2012/13 a 2014/15


Fanoušci nás dotlačili k titulu Jedenáctka roku!!!

29.06.2009 21:26

Včera 28. 6. náš tým jel do Votic bojovat o titul Jedenáctka roku. Vypravili jsme autobus s hráči i fanoušky, kterých jela početná enkláva. Vzhledem k tomu, že den předtím bylo známé Soběhrdské vítání léta, byla taková účast nečekaná. Do semifinále proti celku Dymokur, který skončil na devátém místě okresního přeboru na Nymbursku, jsme šli s bojovnou náladou a jasným cílem postoupit do finále. Malou komplikací byly modré dresy Dymokur, proto jsme museli obléknout žluto-černou kombinaci. Studená sprcha přišla hned v první minutě, kdy dymokurští udeřili a dostali se do vedení 1-0. Poté se ale ukázala morální síla týmu, který hnán neuvěřitelným kotlem fanoušků utkání obrátil. O vyrovnání se postaral Tomáš Vilímek, který propálil z přímého kopu zeď. Obrat byl dovršen po nádherné akci, kdy po perfektní práci celého týmu Jiří Fulín vysunul Pavla Procházku, který si elegantně obhodil brankáře a do prázdné branky skóroval. Bohužel tentýž hráč hrající ve velké pohodě musel kvůli svalovému zranění hned poté ze zápasu odstoupit. Utkání bylo fyzicky velmi náročné, protože dymokurští přivezli mladé běhavé mužstvo, zvlášť oba útočníci byli velice nebezpeční.

O přestávce jsme si odpočinuli, načerpali nové síly a za obrovského jásotu našeho kotle, ve kterém nechyběli vlajky, řehtačky ani transparenty, vyběhli do druhého poločasu. V něm jsme hned ze začátku přidali třetí gól, když se přízemní střelou prosadil Roman Šťastný. Poté jsme soupeře tlačili a vypracovali si spoustu šancí hlavně po standardních situacích. Hlavička Tomáše Rozehnale do brankáře, dorážka Romana Šťastného, hlavička Jakuba Bartíka ani jeho střela z přímého kopu do břevna ale gólem neskončili. Iniciativu tak převzali dymokurští, kteří nás sevřeli do kleští. Povedlo se jim snížit na 3-2. My jsme už jen z posledních sil bránili vedení, v těchto chvílích nám opět pomohli fanoušci, kteří nás neúnavně celý zápas podporovali a vydali ze sebe stejné množství sil jako my na hřišti. Spousta našich hráčů dohrávala na hranici vyčerpání, přesto jsme výsledek uhájili i s trochou štěstí, když soupeř v závěru trefil tyč a odstartovali tak příval radosti z postupu do finále. Postup jsme korunovali jedním z nejlepších výkonů soběhrdského mužstva. Naši tři střelci hned po zápase stihli dát rozhovor, který byl přímým přenosem vysílán v Českém rozhlasu Region. Tento mediální výkon samozřejmě nezůstane bez odezvy ze strany pokladníka. Více informací ze semifinálového duelu zde.

Ve druhém semifinále Jestřabí Lhota, která skončila šestá v okresním přeboru na Kolínsku, jasně přehrála Bystřici a stala se tak naším soupeřem pro finálový zápas. Před ním jsme museli zregenerovat, protože semifinále bylo velice náročné. Jestřabí Lhota na tom byla však hůře, protože měli pauzu mezi zápasy pouze 45 minut. Nemohli jsme kvůli zranění počítat s Pavlem Procházkou a Romanem Šťastným. Do utkání jsme šli s vědomím, že nemáme co ztratit, ale zároveň jsme chtěli hlavně pro naše fanoušky finále vyhrát. Slavnostní výkop obstaral Antonín Panenka, který obdržel naše tričko Jedenáctka roku, vyfotil se s naším mužstvem a utkání bylo zahájeno. První poločas odpovídal únavě na straně obou mužstev, zápas byl spíše o vůli než o fotbalovosti. Obě mužstva navíc hrála opatrně a nechtěla udělat chybu. Jako první se radovalo naše mužstvo, když Jakub Bartík využil špatně zahrané ofsajdové pasti a podél gólmana skóroval. Náš kotel, který se celý zápas překřikoval s kotlem soupeře, byl v euforii. Na soupeřově straně hrozili hlavně oba mladí útočníci, které jsme si však pečlivě hlídali. Přesto soupeř dokázal do poločasu vyrovnat, když se trefil nádhernou střelou z přímého kopu. O přestávce probíhaly na naší straně rychlé masáže, protože v nohou už byla velká únava. Věděli jsme však, že když na soupeře přitlačíme, tak mu brzy dojdou síly. A vůle po vítězství byla obrovská, každý z nás viděl neuvěřitelný výkon našeho kotle a už pro něj jsme chtěli zvítězit.

Druhý poločas se nesl v bojovném duchu. Hlavní náplní byly souboje ve středu hřiště. Postupně oběma týmům začaly docházet síly. Byli jsme to však my, kteří chtěli více vyhrát. Vítězný gól jsme vstřelili po pěkné akci útočného dua, když Jakub Bartík zatáhl míč do vápna, našel na přední tyči Filipa Müllera, který střelou k tyči skóroval. Poslat soupeře do kolen mohl Luboš Kopecký, který však přestřelil zívající branku. Následoval tlak soupeře, který se dostal do dobrých příležitostí. Největší z nich po podklouznutí Václava Jedličky na čáře zázračně lapil Pavel Kovář. Zápas jsme dohrávali již v křečích, ale vydrželi jsme odolávat tlaku soupeře až do závěrečného hvizdu rozhodčího, který odstartoval bujaré oslavy. Fanoušci vtrhli na hřiště a společně jsme si užívali pocit dobytí titulu Jedenáctka roku. Vše jsme dokázali díky perfektní partě a úžasným fanouškům, hlavně oni mají velkou zásluhu na tomto úspěchu. Oba zápasy nás neúnavně hnali dopředu i ve chvílích, kdy jsme byli na pokraji fyzických sil. Někteří to sice odnesli ztraceným hlasem, ale kdo přijel do Votic určitě nelitoval. Poděkování také patří trenérovi Pavlovi Bartíkovi, který dovedl mužstvo k historicky nejúspěšnější sezóně. Za vítězství jsme obdrželi poukaz na 10 sudů značky Gambrinus a poukaz na sadu dresů v hodnotě 20 000 Kč od značky Legea. Největším oceněním je však samotný titul Jedenáctka roku. Završili jsme tak sezónu snů, k vítězství v Jedenáctce roku jsme přidali ještě druhé místo ve třetí třídě a postup do semifinále poháru OFS. Více informací z finálového zápasu zde.

Článek o finálovém turnaji na stránkách Českého rozhlasu:

 https://www.rozhlas.cz/strednicechy/jedenactkaroku/_zprava/600027

Článek v Benešovském deníku:

benesovsky.denik.cz/fotbal_region/titul-jedenactka-roku-vybojovali-sobehrdy20090629.html

Fotky z turnaje: fksobehrdy.rajce.idnes.cz/Jedenactka_roku_-_Votice_28.6.09/

—————

Zpět