Vítěz III. třídy 2012/13 a 2014/15


Dorost: z Vestce bereme premiérový bod za remízu

28.08.2023 19:11

Vestec - FK Soběhrdy/TJ Jiskra Struhařov 2 : 2 (1 : 0)

První poločas nebyl z naší strany vůbec dobrý, domácí nás předčili hlavně pohybem. Branku jsme dostali po rohovém kopu a před přestávkou jsme ustáli ještě dvě loženky domácích, kterým se nepovedlo dostrkat míč do naší brány. My jsme si šance nevypracovali, snad jedině Pavel Vašák - minutku před pauzou nezakončil stejně přesně. Mohli jsme prohrávat 3:0 a nikdo by si na nás asi nevsadil.

Promluva v kabině pomohla, kluci si uvědomili, že bez běhání to nepůjde. Náš špatný výkon jakoby vestecké ukolébal, že mají zápas pod kontrolou a v pohodě to dohrají. Jenže druhá půle vypadala úplně jinak a začali jsme počítat šance. Dvě spálil Honza Duong ... nejprve si naběhl na dlouhý míč a zblízka trefil gólmana, pak nezužitkoval centr po zemi od Karla Hronka a míč skončil na tyči. Další akcí si už spravil chuť, nacentroval do vápna a od penaltového puntíku vystřelil Tomáš Matějů a s pomocí obráncovy teče se míč přehoupnul do sítě. Domácí nervozita rostla, čemuž pomohl i Standa Rezek v bráně, kdy se musel vytáhnout proti padající tečované střele. Dál jsme pokračovali v aktivním napadání a donutili jsme k chybě obranu Vestce, špatná rozehrávka brankáře přistála u Davida Holomoje a ten chladnokrevně obstřelil k tyči bezradného gólmana. Opařené domácí vrátila do tempa branka hlavou ze standartky. Dramatickou koncovku už jsme dohráli, na nervy jsme vlezli i místním rybářům při závodech u nedalekého rybníka, protože jim naši fanoušci rušili bubnem jejich potencionální úlovky.

První krajský bod po průběhu zápasu bereme, i když výhra byla blízko, ale nebyla by úplně spravedlivá. Třeba vyhrajeme příště, v prvním domácím utkání proti Milínu, v neděli už v 10:00. Přijďte kluky podpořit.

Branky: 20. T. Pačes, 84. L. Bartusek - 56. T. Matějů, 80. D. Holomoj

Sestava: S. Rezek -  J. Stolař, J. Kaňka (K), J. Novák, A. Černý - V. Vlach, D. Šetek, O. Božovský, K. Hronek - T. Duong, P. Vašák

Střídající: T. Fulín, D. Holomoj, T. Matějů

Více informací zde.

—————

Zpět