Vítěz III. třídy 2012/13 a 2014/15


Dorost při premiéře v kraji přes poctivý výkon prohrál

21.08.2023 21:27

Průhonice - FK Soběhrdy/Jiskra Struhařov 2 : 1 (0 : 0)

Do historicky prvního utkání soběhrdského týmu v krajských soutěžích jsme se vrhli nebojácně a hráli jsme v úvodu vyrovnanou partii. První poločas jsme s domácími drželi krok, vypracovali si i pár šancí. Honza Duong byl u kolmé přihrávky o fous pomaleji než domácí brankář, střela Ondry Božovského šla nad a po propadlém autu Karel Hronek trefil z dobré pozice brankáře do náruče. Průhonice zahrozili po rohu, Standa Rezek musel skokem vyrážet hlavičku. Pak ještě po našem rohu hlavičkoval Jakub Stolař a míč olíznul břevno. Dál už jsme se dostávali pod tlak, nedařilo se nám udržet míč na kopačkách a měli i štěstí při závarech nebo při nepřesné koncovce domácích.

Po přestávce byli lepší domácí a bylo znát vyšší tempo soutěže, měli jsme méně času při snaze o kombinaci uprostřed pole a často jsme ztráceli míče. Když už jsme se dotáhli útočnou akci, nepovedlo se přesně zakončit (Hronek a Duong). Průhonicím jsme pomohli do sedla penaltovým faulem na kraji vápna. Standa Rezek penaltu dokonce vyrazil, ale na dorážku už byl krátký. A hned za chvíli, domácí potrestali naší zbytečnou ztrátu na půlce, hra se rychle otočila dlouhým pasem za naše obránce a oblouček přes našeho gólmana znamenal vedení 2:0. Čestný úspěch do kronik jsme si připsali z penalty, kterou procedil Ondra Božovský.

Prohra určitě mrzí, odevzdali jsme nováčkovskou daň potrestanými chybami. Ale odjížděli jsme se vztyčenou hlavou a vědomím, že v utkání kluci podali dobrý výkon, devadesát minut odmakali na 100% a určitě nebudou v soutěži za otloukánky. A i oni sami cítí, že každý zápas bude výzva, o kterou se stojí porvat.

Branky: 67. (pen.) Janovský, 70. Urban - 89. (pen.) O. Božovský

Sestava: S. Rezek -  J. Stolař, J. Kaňka (K), J. Novák, A. Černý - K. Hronek, D. Šetek, O. Božovský, T. Fulín - T. Duong, P. Vašák

Střídající: D. Holomoj, V. Vlach

Více informací zde.

—————

Zpět