Vítěz III. třídy 2012/13 a 2014/15


"Áčko" v poháru udolalo Divišov na penalty!

04.10.2012 09:41

"Áčko" čekal ve 3. kole Poháru OFS na domácí půdě velmi kvalitní soupeř z Divišova, který se aktuálně pohybuje na 8. místě ve II. třídě. Hosté přijeli s velmi mladou sestavou. Nám k utkání chyběli Luboš Kopecký, Vadim Li, Tomáš Vilímek, Lukáš Hlavnička, Jiří Fulín a Milan Murgač. Začátek zápasu nám vyšel, vysokým presinkem jsme soupeři nedávali čas ke kombinaci a donutili jsme ho jen nakopávat dlouhé míče dopředu, které jsme většinou sbírali. Naopak z brejků jsme měli nebezpečnější akce my. Udeřilo však až z přímého kopu, Jakub Bartík našel hlavu Tomáše Procházky, který prodloužil míč do sítě. Hostující pomezní rozhodčí ale na poslední chvíli zvednul praporek a gól tak kvůli ofsajdu nebyl uznán. Správnost verdiktu můžete posoudit ve Fotogalerii na fotce číslo 5. Tento smolný moment nás na 15 minut vyřadil ze hry a taktak, že hosté po střílené přihrávce před branku neskórovali. Regulérní branku jsme nakonec vstřelit dokázali. Daniel Špidra ve vápně obral o míč hostujícího obránce a chladnokrevně podél brankáře zakončil - 1:0.

Do druhého poločasu jsme ale vstoupili špatně, hosté nás zatlačili na vlastní polovinu a byli velmi nebezpeční. To vyústilo ve vyrovnávací branku, když jsme nepohlídali hráče na malém vápně - 1:1. Od další pohromy nás zachránil odmávaný a odpískaný ofsajd, kvůli kterému gól hostů neplatil. Ty se však přeci jen vedoucího gólu dočkali, když hostující útočník tvrdou ranou pod břevno nedal Pavlu Kovářovi šanci - 1:2. Ten nás zachránil i od dalších branek, když předvedl několik vynikajících zákroků. Naše mužstvo ukázalo charakter a ani při nepříznivém vývoji jsme se nevzdali. Vrhli jsme síly do útoku a přineslo nám to ovoce. Daniel Špidra vybojoval na kraji hřiště balón, poslal ho do úniku Pavlu Procházkovi, který obešel brankáře a do prázdné branky vstřelil vyrovnávací gól - 2:2. Měli jsme ještě další šance. Jakub Bartík hlavou po rohovém kopu přestřelil a Pavel Procházka v dalším úniku po pěkné přihrávce Jakuba Bartíka trefil jen nohy gólmana. O postupujícím tak musely rozhodnout až pokutové kopy.

Skvělý Pavel Kovář lapil dvě penalty soupeře. Naši 4 střelci Martin Vilímek, Tomáš Procházka, Filip Sobotka a Pavel Procházka se nemýlili a na penalty jsme tak vyhráli 4:2. Postupujeme tedy do 4. kola Poháru OFS mezi 8 nejlepších mužstev soutěže. 4. kolo se bude pravděpodobně hrát až na jaře. Více informací zde. Fotky ze zápasu zde.

—————

Zpět