Vítěz III. třídy 2012/13 a 2014/15


"Áčko" končí na bronzovém stupni a zaznamenává nejlepší umístění v historii klubu!

19.06.2017 10:53

"A" team odjížděl do Trhového Štěpánova bojovat o udržení druhého místa v tabulce. Celé jaro se však potýkáme se zraněními klíčových hráčů a nejinak tomu bylo i v tomto utkání. Museli jsme se obejít bez 5 hráčů základní sestavy. Chyběli Tomáš Vilímek, Jakub Bartík, Tomáš Rozehnal, David Škvor a Martin Jonszta. Prvních 25 minut jsme odehráli hodně vlažně a domácí dvěma rychlými zásahy prakticky rozhodli o osudu utkání. Dvakrát jsme nebyli ve vápně důrazní a domácí dvakrát hlavou překonali Víta Oberleitnera. Z jediné kloudné akce v prvním poločase jsme dokázali snížit, když se krásně zpoza vápna trefil Aleš Černý - 1:2.

Ve druhém poločase jsme se snažili se zápasem něco udělat, ale herně se nám vůbec nedařilo a domácího brankáře jsme příliš neohrozili. Štěpánov ještě 5 minut před koncem z brejku přidal třetí branku a utkání jsme tak prohráli 3:1. Více informací zde. Fotky ze zápasu zde. Druhé místo jsme tedy nakonec neudrželi, ale vzhledem ke zraněním klíčových hráčů, která nás provázela celé jaro a prakticky jsme nehráli dva zápasy ve stejné sestavě, je bronzová příčka velkým úspěchem, který nemá v 55leté historii fotbalu v Soběhrdech obdoby! Všem hráčům i členům realizačního týmu, kteří se na tomto úspěchu podíleli, patří velká pochvala a velký dík!

Významně se na tomto úspěchu podílel také trenér Libor Hanka, pro kterého to byl poslední zápas v této roli. Ve 3 sezónách, ve kterých vedl soběhrdské "áčko", dokázal s mužstvem vyhrát III. třídu a poprvé v historii postoupit do Okresního přeboru, kde jsme obsadili 6. a 3. místo. V příští sezóně ho na trenérském postu nahradí dosavadní trenér "béčka" Milan Bohata, kterému přejeme hodně úspěchů v nové roli.

—————

Zpět