Vítěz III. třídy 2012/13 a 2014/15


"Áčko" vydolovalo z prvních dvou zápasů pouze bod

10.09.2017 14:49

První utkání v Jankově hodnotí trenér "A" teamu Milan Bohata:

K našemu prvnímu zápasu naše "áčko" zajíždělo k soupeři z Jankova, který je ostřílený 2 roky v krajské I.B třídě. Odjížděli jsme bez zraněných Kuby Bartíka, Dana Jamricha, Petra Koláře a omluvených Davida Škvora a Toma Rozehnala.
V prvním poločase byla hra vyrovnaná a musím říct, že jsme našeho soupeře naší kombinační hrou zaskočili a byli i lepším mužstvem. Stačili jsme fyzicky i důrazem a vytvářeli si šance, do kterých se dostávali oba naši útočníci a zejména David Ilčisko byl svou přímočarostí a důrazem velmi platný. Záloha v čele s Martinem Priknerem zásobovala oba hroty dobrými míči a naše aktivita vyústila v naše dva góly, které zařídili David Ilčisko a Pájin Procházka. Domácí se snažili, ale obrana v čele s výborně chytajícím brankářem Ráďou Hruškou domácí pouštěla pouze do náznaku šancí. Poločas skončil 0:2.
Do 2. poločasu jsme si řekli, že budeme hrát stále aktivně, ale s tím, že již nemusíme nikam chvátat a hrát stále ze zajištěné obrany a aktivně. Bohužel v 57. minutě došlo k velmi nepříjemnému zranění našeho klíčového hráče Toma Vilímka a naše plány byly ty tam. Od tohoto okamžiku se hrálo jen a pouze na naši branku a byla jen otázka času, kdy nám domácí vstřelí branku. Bohužel se tak stalo a začali jme se obávat o výsledek. Gól přišel a s ním i další zranění Martina Jonszty, který po velmi důrazném zákroku musel vystřídat. Od té doby jsme již dopředu nebyli nebezpeční a jedinou, ikdyž velkou šanci, měl Pájin Procházka, který se řítil sám na brankáře, ale k naší smůle nedal. A tak uhodilo na druhé straně. Do konce zápasu jsme se báli o výsledek, který jsme se štěstím uhájili.
Ikdyž bod ze hřiště Jankova je velmi pozitivní a vzhledem ke kvalitě soupeře, kde se dle mého názoru moc vyhrávat nebude a za první poločas jsme si ho, když to přeženu zasloužili, tak za druhý poločas jsem velmi zklamaný, protože jsme nedokázali vydržet jak fyzicky, tak i takticky, kdy naše fotbalové myšlení u některých situací bylo přinejmenším velmi slabé a alibistické.
Tomášovi přeji, aby vše dopadlo dobře a rychle se mezi nás vrátil. V dalším domácím zápase přivítáme mužstvo Pravonína. Více informací zde. Fotky ze zápasu zde.

Ve druhém zápase jsme přivítali na svém hřišti celek Pravonína a zachovali se jako dobří hostitelé. Poskytli jsme soupeři vše, o co si řekli včetně prostoru na hřišti. Nutno ovšem podotknout, že v domácím dresu nastoupili pouze tři hráči, kteří hráli na jaře okresní přebor pravidelně. Sestava zdecimovaná zraněními a absencemi, doplněná hráči B-týmu, nedokázala být soupeři rovnocenným protivníkem.
V prvním poločase se ještě hrál celkem vyrovnaný fotbal. Hostě měli více ze hry a drželi častěji míč, ale ani oni si nedokázali vytvořit žádnou vážnější příležitost. Se střelami z hranice vápna si domácí gólman bez problémů poradil. Domácí hrozili spíše z brejků, které často hasil vyběhnutím daleko za vápno brankář hostí Daniel Doškář. První poločas se nakonec převážil na stranu hostí šťastným gólem, když střelu zpoza vápna tečoval jeden z bránících hráčů do protipohybu domácího brankáře.
V druhém poločase již domácí nestačili držet krok a nechali prostor soupeři. Ten celkem v poklidném tempu přidal další dvě branky a nebýt výborného výkonu domácího brankáře Radka Hrušky, mohl být výsledek ještě krutější. Na druhé straně ze sestavy hostí lze kromě týmového výkonu a důrazu vyzdvihnout ještě výkon Daniela Červeňáka, který rozehrával velkou část akcí a nakonec svůj výkon korunoval poslední brankou.
Hosté si ze Soběhrd zaslouženě odvezli tři body a domácím nezbývá, než doufat, že jim na jaře pohostinnost oplatí. Více informací zde. Fotky ze zápasu zde.

—————

Zpět