Vítěz III. třídy 2012/13 a 2014/15


V gólově bohatém utkání podlehlo "áčko" Kamenici

09.08.2022 09:50

"Áčko" se téměř na den po roce opět představilo na perfektně připraveném hřišti Kamenice. Domácí v minulém ročníku ovládli III. třídu a postoupili do Okresního přeboru. K zápasu jsme přivezli velmi mladou sestavu. Z dorostu se věkově do "áčka" posunuli František Pech, Adam Povolný a Martin Kypta. V útoku po dlouhé pauze zaviněné zraněním nastoupil Jakub Bartík.

Hned v 1. minutě Jakub Bartík vystihnul rozehrávku domácích obránců, postupoval sám na brankáře, toho obešel a do prázdné branky vstřelil rychle úvodní gól zápasu - 0:1. První poločas byl hodně ofenzivní se spoustou šancí na obou stranách a obrany byly dost otevřené. Několikrát nás ve velkých šancích podržel dobře chytající František Pech a jednou jsme museli vykopávat míč z brankové čáry. Domácí se však přeci jen dočkali a dvěma brankami otočili skóre zápasu - 2:1. Hlavně druhá branka byla velmi laciná, když jsme nechali domácí rychle rozehrát přímý kop z poloviny hřiště lehkým obloučkem za naší obranu a domácí útočník postupoval sám na našeho brankáře. Na druhé straně nejprve po přiťuknutí Martina Juránka střílel Jakub Bartík nebezpečně na zadní tyč, ale domácí gólman jeho střelu dokázal vyškrábnout. Po dalším balónu za obranu od Luboše Kopeckého byl Jakub Bartík u míče dřív než špatně vyběhnuvší brankář, posunul si míč kolem něj a zpoza vápna trefil odkrytou branku - 2:2. Měli jsme i další šance - Luboš Kuchta uháněl sám na brankáře, ale v poslední chvíli ho dokázal obránce zblokovat. Stejně tak střelu Karla Kotka z malého vápna po přihrávce Jakub Bartíka srazil domácí obránce nad branku.

Druhý poločas už se nesl ve znamení jasné převahy domácích, kteří měli hlavně směrem dopředu velmi šikovné hráče a kolmicemi mezi naše obránce se dostávali často do šancí. Několik z nich vychytal Martin Kypta, který ve druhé půli nahradil v brance Františka Pecha. Tři akce domácích ale skončily až míčem v naší síti. Ve druhém poločase už nám docházely síly jak směrem do obrany, tak i v útočné fázi a příliš nebezpečných šancí jsme si nevytvořili. Jak už to tak v přátelských utkáních bývá, tak se druhou půli hodně střídalo a naše hra působila dost neurovnaně. Po rohovém kopu se k odraženému míči za vápnem dostal Ondřej Fadler, který pěknou uličkou rozběhl ve vápně Martina Juránka, ten si zasekl míč do středu a tvrdou ránou propálil brankáře - 3:5. V posledních minutách pak ještě Jakub Bartík po přihrávce Martin Juránka vyslal tvrdou střelu zpoza vápna, kterou domácí brankář vyrazil na břevno. Utkání tak skončilo stejným výsledkem jako před rokem, jen se tentokrát z vítězství 5:3 radovala domácí Kamenice. Více informací zde.

—————

Zpět