Vítěz III. třídy 2012/13 a 2014/15


"Áčko" se rozloučilo se sezónou skalpem mistra, "béčko" v posledním utkání nestačilo na Ratměřice

17.06.2019 14:36

"Béčko" čekal v sobotu od 13:30 poslední zápas na hřišti druhých Ratměřic. Nebyl to jen poslední zápas sezóny, ale také poslední zápas "béčka" od jeho založení v roce 2008, protože v příštím ročníku bude soběhrdské barvy reprezentovat jen jedno dospělé mužstvo. Měli jsme velké problémy se složením sestavy a tak se po delší době objevili v zápase například Milan Pohunek či Libor Hanka. Vzhledem k tomu, že nebyl k dispozici žádný brankář ani hráči, kteří obvykle na tomto postu zaskakují, postavil se do branky Jakub Bartík.

První desetiminutovka byla na góly velmi bohatá. V 5. minutě domácí po křídelní akci a centru na přední tyč otevřeli skóre utkání. Brzy však vyrovnal Jaroslav Baka po velké chybě domácího obránce, který mu ve vápně "namazal" míč na nohu a náč útočník elegantním obloučkem přehodil brankáře - 1:1. Domácí si však vzali vedení rychle zpátky, když střelu ze strany dokázal náš brankář vyrazit, ale na zadní tyči byl připravený k dorážce osamocený hráč - 2:1. Mnohem mladší domácí měli nadále více ze hry a dostávali se i do šancí, ale do konce poločasu už žádná branka nepadla.

Ve druhé půli jsme prostřídali brankáře. Mezi tyče se postavil Vladimír Kovář a do pole šel Jakub Bartík. Mezi 67. a 72. minutou přišla gólová smršť, která přinesla 5 branek. Domácí se po rychlých brejcích do otevřené obrany trefili třikrát. Na druhé straně rychle rozehrál přímý volný kop Jakub Bartík a dlouhým pasem našel Jaroslava Baku, který podruhé v zápase přehodil brankáře. Trefil se i nejlepší kanonýr soutěže Pavel Procházka, který upravil na konečných 5:3 pro domácí. "Béčko" tak ve své derniérové sezóně končí na 5. místě, když nás na lepší vzájemné zápasy přeskočil tým SK Přestavlky. Více informací zde. Fotky ze zápasu zde.

"Áčko" přivítalo na domácí půdě již jistého vítěze soutěže celek Bystřice. Utkání začalo kvůli bouřce o něco později. Stejně jako "B" team ani "áčko" nemělo k dispozici brankáře a zaskočit tak musel opět Jakub Bartík. Nutno dodat, že ani hosté neměli svou brankářskou jedničku. Náš gólman si připsal hned v úvodu zápasu důležitý zákrok, když na něj ze strany postupoval bystřický hráč a Jakub Bartík jeho střelu na zadní tyč dokázal vytěsnit mimo branku. To však bylo ze strany Bystřice v prvním poločase všechno. Hosté sice byli více na míči, ale my jsme velmi rychle přistupovali k hráčům a nutili je tak k chybám v rozehrávce, které jsme pak nekompromisně trestali. V 6. minutě prostřelil brankáře Lukáš Hlavnička a dvakrát se trefil kanonýr Pavel Procházka. Hosté byli viditelně otřesení a měli štěstí, že Pavel Procházka sice v další šanci přehodil brankáře, ale jeho oblouček skončil těsně vedle branky. I tak jsme šli do kabin s pohodlným třígolovým náskokem.

Bystřice však ve druhé půli utkání ještě zdramatizovala. Nejprve se na penaltě zasekávačkou uvolnil střídající Tomáš Zbořil a obstřelil našeho brankáře - 3:1. Tentýž hráč si o několik minut později naskočil na centr ze strany a hlavou "zatloukl" míč pod břevno. Snahu o vyrovnání však hostům utnul důležitou brankou v 73. minutě výborně hrající Daniel Jamrich a utkání už jsme dovedli do vítězného konce a rozloučili jsme se se sezónou 3 body za vítězství 4:2. "Áčko" končí v tabulce na 6. místě. Více informací zde. Fotky ze zápasu zde.

—————

Zpět