Vítěz III. třídy 2012/13 a 2014/15


Soupeřům tento víkend na soběhrdském hřišti pšenka nekvetla

16.04.2017 14:11

"Áčko" se v sobotu na domácím hřišti utkalo s celkem ze spodní části tabulky a to Popovicemi. V utkání jsme nemohli počítat s kapitánem Tomášem Procházkou, Lukášem Hlavničkou, Martinem Jonsztou a Filipem Sobotkou. Na stopera se postavil Tomáš Vilímek. Prvních 20 minut byli hosté aktivnější, ale k většímu ohrožení naší branky se nedostali. Poté jsme převzali iniciativu i my. V největší šanci se před koncem poločasu ocitnul Jakub Bartík po přiťuknutí Daniela Špidry, ale špatně trefil míč. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase už jsme měli jasnou převahu, ze které vyústily 3 branky. Nejprve střídající Martin Šašek poslal přihrávku na Jakuba Bartíka, ten pustil míč mezi nohama na nabíhajícího Martina Priknera, který podél brankáře otevřel skóre - 1:0. Důležitý okamžik přišel za stavu 1:0, když hosté po velké skrumáži před naší brankou několikrát nedokázali dotlačit míč do sítě. Nakonec se však stejně pískal faul na brankáře Víta Oberleitnera. Druhý gól jsme vstřelili v 77. minutě, když si Aleš Černý naběhl na přímý kop Davida Škvora a na přední tyči poslal míč do sítě - 2:0. Skóre uzavřel 2 minuty před koncem z úniku Jakub Bartík, který nadvakrát překonal brankáře. Nutno dodat, že brankář hostů podal ve druhé půli výborný výkon a zachránil popovické hráče od většího gólového přídělu. Utkání jsme tedy vyhráli 3:0 a stále se držíme na druhé příčce. Vít Oberleitner si připisuje třetí čisté konto v sezóně. Více informací zde. V příštím kole zajíždíme v sobotu na půdu Chocerad.

"Béčko" čekala na domácí půdě Úročnice B. V případě vítězství bychom se posunuli na čtvrté místo v tabulce, což byla velká motivace. V prvním poločase jsme hráli "po větru" a úročnické jsme téměř k ničemu nepustili. Z vytrvalého tlaku se nakonec urodil gól, když si Luboš Kopecký naskočil na rohový kop Milana Bohaty a hlavou trefil přesně roh hostující svatyně - 1:0. Do konce poločasu ještě Milan Murgač trefil pěknou střelou z vápna břevno.

Ve druhém poločase měli podporu větru v zádech zase hráči Úročnice a byli celý poločas aktivnější. Nejprve zahrozili střelou z vápna, která trefila břevno. My jsme na druhé straně mohli přidat druhou branku, ale Václav Jedlička v dobré pozici netrefil míč. Závěr utkání byl hodně hektický. Hosté měli několik dobrých šancí k vyrovnání. My jsme v rychlém sledu trefili tyčku po střele Pavla Procházky a z dorážky Luboš Kopecký trefil břevno. Hosté se ještě v posledních minutách dožadovali penalty. Závěr jsme nakonec s vypětím všech sil i trochou štěstí zvládli a vydřeli jsme důležité 3 body za těsné vítězství 1:0. Pavel Kovář si připisuje páté čisté konto v sezóně a na jaře ještě neinkasoval. Více informací zde. Fotky ze zápasu zde. "Béčko" se v dalším zápasem představí v sobotu na půdě Křečovic.

—————

Zpět