Vítěz III. třídy 2012/13 a 2014/15


"Béčko" veze cenný bod z Netvořic

07.05.2017 12:54

Utkání hodnotí trenér "B" teamu Milan Bohata:

Úvodem bych chtěl pogratulovat Jardovi "Filipovi" Bakovi k narození jeho prvorozeného syna Filipa a popřát mu do života hodně zdraví, štěstí a ať se mu vše daří!
Odjížděli jsme k zápasu do Netvořic bez zraněných Jardy Baky, Venci Jedličky, s "áčkem" jedoucích Pájina Procházky, Mildy Murgače, Lubana Kopeckého a omluveného Karla Kotka pouze v 11 "old boys" hráčích a tomu jsme přizpůsobili i naší taktiku. Veděli jsme, že nemůžeme se soupeřem hrát otevřenou hru, musíme hrát z naprosto zajištěné obrany a vyrážet do rychlých brejků, které musíme bezpodmínečně proměnovat a hlavně podat bojovný výkon tak jako nikdy. Zároveň jsme neobsadili pozici pomezního rozhodčího, kterou převzali domácí a to se později ukázalo jako klíčové.
Od začátku bylo jasné, kdo bude pánem na hřišti. Domácí nás postupně uzamkli na naší polovině, ale tím, že jsme bojovali, hráli zodpovědně a náš famózní gólman Pavel Kovář v brance dělal divy, jako kdyby mu bylo 20 let a byl naprosto zdravý, jsme domácí do tutové šance nepustili. A pak to příšlo. Obrana vyvezla balón, který převzal M.Bohata, pasem našel Pepu Fadlera, který zapnul turbo a luxusně předložil Dejvovi Ilčiskovi, který vsítil první gól v soběhrdském dresu jako zkušený mazák - 0:1. To domácími otřáslo a hra se vyrovnala. Bohužel se z jednoho útoku k míči dostal domácí útočník stojící v ofsajdu a vyrovnal. My však hráli pořád stejně a do poločasu jsme šli opět do vedení, kdy jsme se po ose Milda Pohunek, Milan Bohata a Pepa Fadler dostali na 3 doteky před bránu a Pepa Fadler chladnokrevně převážil misky vah na naší stranu. Poločas tedy skončil 1:2.
Druhý poločas začal jako první, tedy velkým tlakem domácích. Odolávali jsme statečně a vyráželi na rychlé brejky, které obstarával Pepa Fadler a Vláďa Kovář. Ač byla obrana a záloha dost přetížená, přesto chybu neudělala a střely domácích létaly nad a vedle brány, přežili jsme 2 tyčky a břevno. Bohužel z jednoho útoku domácí vyrovnali a hnali se za výhrou. Jenže jak už napsal před x lety trenér Pospíchal, fotbal nemá logiku a my jsme bod uhájili a myslím, že si ho i zasloužili.
Musím kluky pochválit za nesmírnou bojovnost, zodpovědnost a touhu i v této sestavě uhrát se soupeřem cenný bod, o kterém před zápasem nikdo ani neuvažoval.
Všichni kluci hráli výborně a zaslouží si mega pochvalu, přesto musím vyzdvihnout dva hráče. Pavla Kováře v bráně, který ač hráči soupeře nakopán, pošlapán, hájil naši branku naprosto bravurně a Pepu Fadlera, který po hřišti doslova létal a byl domácí obraně velkým nebezpečím. Více informací zde. Příští víkend čeká "béčko" na domácí půdě derby s Ostředkem.

—————

Zpět